Skuša je jedna od najukusnijih riba, bar što se mene
tiče. Uz to jako zdrava, pristupačna i ne tako skupa. Najviše je volim pečenu
na roštilju, sa dobrim prelivom. I uz dobro vino, naravno. Ovako smo se gostili
za Uskrs.
Sveže skuše oprati i osušiti, premazati maslinovim
uljem, obilno posoliti i posuti ruzmarinom. Neka odstoje pokrivene u frižideru
par sati, ili preko noći. Posle ih što se tiče pečenja na roštilju prepustite
mužu ili nekoj za to kvalifikovanoj osobi, ukoliko to sami niste. Idealno je
ako imate rešetku za pečenje ribe, tako okretanje neće biti problem i riba se neće raspadati.
Sastojci za sos ( jednostavan i neizostavan )
Mere su okvirne, dozirajte po ukusu i zavisno od
broja porcija
devičansko maslinovo ulje
svež bosiljak-šaka
svež peršun-veza
možete staviti i svež ruzmarin, skuša ga voli ( ja
ovaj put nisam zbog dece)
sok jednog limuna
par čenova belog luka
so po ukusu
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
Delete