Recept sam dobila od jedne drage Dijane, mame borca. Poslužila
je ovo kod Hane na rodjendanu, i mnogo mi se dopalo, ona nije savijala ivice, već je testo razvukla u plehu od rerne i sekla male kvadratne
parčiće. Sećam se da je bili i izdašno i ukusno. A jednostavno. Posle sam na
blogu „ Astal-kuhinja ravnice“, takođe videla recept, samo je pogača
napravljena kao na mojim slikama. Pravila sam više puta obe verzije. Ponekad dodam u pavlaku beli
luk ( seckan, svež ili u prahu), ponekad
listiće bosiljka ( kao sad).
Sastojci:
300 gr brašna
2/3 kesice suvog kvasca dr.Oetker
1 dl jogurta
1 jaje
1 žumance
1 kašičica soli
½ kašičice šečera
1 dl mlake vode
Nadev:
1 čaša kisele pavlake
100 gr šunke po izboru
100 gr rendanog kačkavalja
Priprema:
Sve sastojke ( osim 1 žumanceta) pomešati i zamesiti
meko testo. Ostaviti da stoji 45 minuta da naraste. U pleh staviti pek papir,
preći preko papira nauljenim rukama, razvući nauljenim dlanovima testo u oblik
kruga. Premazati pavlakom, posuti rendanom šunkom i kačkavaljem. Ivice saviti
na unutra, a zatim ih premazati umućenim žumancetom. Peći na 190 C .
No comments:
Post a Comment