Sunday, August 9, 2020

Lepinje sa jogurtom i sirom

 

Zgodno za poneti.

Sastojci:

500 gr mekog brašna

1 jaje

250 ml vode

½ kocke kvasca

3 kašike ulja

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

Za premaz:

200 ml grčkog jogurta ili pavlake

1 jaje

1 kašika ulja

origano, vlasac, so

100 gr mocarele ili gaude

Priprema:

Sve suve sastojke pomešati, dodati jaje, izmešati. U sredini napraviti udubljenje, dodati izmrvljen kvasac i pola vode i ostaviti da proradi 5-10 minuta, lagano dodavati ostatak vode i umesiti mekano testo pa ostaviti da narasta sat vremena.

Radnu ploču pospite sa malo brašna i od testa formirajte 10- ak  lepinjica ( veličina i broj po želji). Prebacite u pleh obložen pek-papirom. Napravite premaz od jogurta jaja i začina i premažite svaku lepinjicu. Odozgo pospite rendanom mocarelom i neka odstoje dok se rerna ne zagreje na 200C. Pecite dok ne narastu i požute.


1 comment:

  1. Odlicno, za promenu sjajno... Sve nam je dosadilo,brzo ih spremam

    ReplyDelete