Sunday, October 15, 2017

Đulbastije sa rendanim krompirom



Odličan recept sa bloga Foodforthought.

Sastojci:
600 gr mlevenog mesa ( dva puta mleveno, mešano juneće i svinjsko)
120 gr slanine samlevene u blender
500 gr rendanog krompira, na krupno
1 jaje
1 glavica crnog luka

Bešamel preliv:

500 ml mleka

1 kašičica soli

40 gr maslaca

100 gr rendanog kačkavalja ( pola za preliv, pola za posip, preporučujem mocarelu)

peršun

muskatni oraščić

2 pune kašike brašna

Priprema:

Sve sastojke za đulbastije umesite rukama. Krompir ne cedite. Napravite od mase 6 kugli i propržite na ulju da uhvate koricu. Složite u pleh jednu do druge u dva niza.
U mleko stavite maslac, so, rendani muskatni orah i peršun. Kad provri, ulivajte polako, uz mešanje, brašno razmućeno u malo hladne vode, da bude bez grudvica.
U sos dodajte pola rendanog kačkavalja i prelijte preko đulbastija. Pleh prekrijte alu-folijom. Pecite na 220 C oko 45 min. Sklonite foliju, prekrijte polovinom kačkavalja i vratite da se zapeče.








1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete