Wednesday, August 30, 2017

Gusti sok od kajsija



Ne pratim baš  sezonu sa receptima, ali bitno da ja ovde smestim sve što zaslužuje tu čast. Ovaj recept vredi sačuvati , preukusan sok, neverovatne arome, sasvim bez mane. Takav ne možete kupiti u prodavnici.


Sastojci:

5 kilograma jako zrelih kajsija, mereno bez koštice
500 gr šećera
2 vanilin šećera, ili 2 kašičice vanila paste
3 l vode

Priprema:

Sameljite  kajsije u blenderu što bolje,dodajte šećer, dobro izmešajte i ostavite par sati ( ili preko noći) u frižideru.
Dodajte  vanilu, i od kada sok proključa,kuvajte  uz mešanje još 10 minuta. Sok  procedite kroz gustu cediljku.


Prethodno  flaše operite  i sterilišite u rerni na 100 C oko pola sata. Vruć sok sipajte se u vruće flaše. Zatvorite i vratite u rernu zagrejanu na 90 C, 10 minuta, zatim isključite rernu i ostavite da se flaše postepeno ohlade unutra.







IZVOR

4 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete