Mnogo volimo ovaj tip
pite. Pravim nekoliko vrsta, sve su varijacija na istu temu. Možete na ovaj način
uraditi i pitu od jabuka, bundeve, borovnica, ne zna se koja je ukusnija.
Sastojci:
- 500 gr tankih kora
- 500 gr višanja ( smrznute nek odstoje u đevđiru, da se dobro ocede)
- 4 dcl jogurta
- 2 dcl devičanskog maslinovog ulja ( ili 1 dcl kokosovog ulja+1 dcl maslinovog)
- 1 čaša šećera od trske ( po receptu dve, ja uvek smanjim)
- 3 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 1 rum šećer
- kašičica kardamoma ( ne mora...)
- 1 puna čaša griza
Priprema:
Umuti jaja, šećer i
rum šećer.
Dodaj jogurt,ulje,
griz, prašak za pecivo i kardamom.
Dobro izmešajte i
premazujte kore ovim filom, svaku sa 5-6 kašika. Premazuju se 4 kore i na
poslednju se rasporede višnje.Uvijte u rolat bez mnogo stezanja i ređajte na pleh
od rerne obložen papirom.
Uključite rernu da se
zagreje na 200 C, za to vreme ostavite pitu da odmara, pa onda stavite u toplu
rernu i pecite oko pola sata.
Prekrijtiekrpom dok se
ne ohladi. Možete posuti prah šećerom.
Ove pite obožavam, tvoja pita je mnogo lepa.
ReplyDeleteNajsladji su prstici u kadru, a pita je za cistu desetku.:)))
ReplyDeleteHvala vam, i mi obožavamo ove pite...zato su i prstići u kadru...
ReplyDelete