Wednesday, March 25, 2020

Rolat sa džemom




Još nešto jednostavno i svima pristupačno. Klasik među poslasticama.


Sastojci:

6 jaja
100 gr šećera (možete smanjiti na 80 gr)
vanilin šećer ili aroma vanile
60 ml ulja
100 gr mekog brašna
pola kesice praška za pecivo
oko pola teglice džema po želji
prah šećer za posipanje

Priprema:

Umutite prvo belanca sa prstohvatom soli, uz postepeno dodavanje šećera, u čvrst sneg. Smanjiti brzinu miksera na najmanje pa dodati jedno po jedno žumance uz mućenje. Varjačom, postepeno i laganim pokretima umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, da se lepo sjedini.
Sipajte u pleh od rerne obložen pek papirom i pecite na 180 C dok ne požuti, ne sme se isušiti, 15- ak minuta, zavisi od jačine rerne.
Ohladiti malo biskvit a onda ga još toplog pažljivo okrenite na vlažnu, čistu kuhinjsku krpu, papir treba da bude gore, skinite ga i zarolajte rolat zajedno sa krpom da odstoji 10-ak minuta. Zatim razmotajte, premažite džemom i ponovo urolajte, ovaj put bez krpe.Pospite prah šećerom.






1 comment:

  1. Sjajan rolat, za decu posebno. Dugo ga nisam spremala, sad smo kuci, doci ce i on na red sigurno 😊

    ReplyDelete