Sunday, August 9, 2020

Mrvičasti kolač sa borovnicama

 

Savršen. Sutradan još bolji.

Sastojci za testo:

190 gr šećera 

1 vanilin šećer

375 gr oštrog brašna

½ kesice praška za pecivo

¼ kašičice soli

225 gr hladnog maslaca, izrendan na krupno rende

1 jaje

2 kašike ružine vodice( ko ima i voli, neka doda,sjajno se slaže)

Sastojci za voćni nadev:

400 gr svežih borovnica( ako su smrznute, 300 gr-odleđenih i oceđenih)

100 gr šećera

sok od pola limuna

4 kašičice gustina

Za posip:

-listići badema, količina po ukusu, ja sam stavila pko 2 šake

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 C. Pleh ( dimenzije otprilike 20x30 cm)u kome će se peći prmazati blago maslacem.

Pripremite nadev tako što ćete borovnice posuti šećerom, sokom od limuna i gustinom, izmešati i ostaviti sa strane.Za testo pomešajte šećer, brašno, prašak za pecivo i so , i eventualno ružinu vodicu.Dodajte rendani maslac, jaje i viljuškom, a na kraju lagano i vrhovima prstiju sve pomešajte u mrvičasto testo. Mora biti u mrvicama.

Oko 2/3 testa rasporedite po plehu. Pokrijte borovnicama, a odozgo rasporedite ostatak mrvičastog testa i pospite listićima badema. Pecite 45 minuta. Ohladite pre rezanja.


 

 

 

 

1 comment:

  1. Uffffffff borovnice naj volem, samo da ih obezbedimo i prvom prilikom ga obavezno probamo 😊

    ReplyDelete