Znate da mnogo volim čorbe. A još kad pročitam
ono.." deca je rado jedu", nema šanse da ne isprobam. Toplo
preporučujem ovaj Snježanin recept. I moje šmizle takođe.
Pahuljice u čorbama su
sjajna stvar. Imam ideju za još jednu, sa onom već slavnom prolećnom travkom, ali
otom-potom, valjda ću ovih dana uspeti da se dokopam pijace...
Sastojci:
- 20 gr maslaca
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 tikvica, narendana na krupno rende
- 600 ml bujona, po želji ( može i kocka, u tom slučaju preporučujem "Alnatura")
- 200 ml pavlake za kuvanje
- kašičica suve mirođije, ako imate svežu, naravno da je bolje
- so po ukusu
- malo zelene harise ili bibera ( nije obavezno)
- 3 kašike ovsenih pahuljica
Priprema:
Rastopiti maslac i maslinovo ulje, dodati ovsene
pahuljice i malo propržiti uz mešanje.
Dodati narendanu tikvicu i naliti bujon. Kad
proključa, poklopiti i ostaviti na tihoj vatri da se kuva nekih 10 minuta.
Dodati pavlaku, po potrebi dosoliti, ubaciti začine,
neka baci ključ, pa sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno još 15-ak minuta
pre serviranja.
Mmm, corbica divno izgleda, .... Joca je u fazi da sad nece nista, mozda ovo upali... nestizem da te pratim, a moje pisanije sam zapostavila... nemogu da se sastavim u zadnje vreme :(
ReplyDelete...znam o cemu govoris....sve mi je poznato...
DeletePravim čorbicu samo od pahuljica i šargarepe, probaću i ovakvu :)
ReplyDelete