Još malo Donne Hay...uz dobru muziku....prijatan vikend!
Sastojci:
- 500 gr mladog crvenog krompira (van sezone može i stari krompir)
- 2 ravne kašičice suvog ruzmarina
- morska so
- zelena harisa u prahu ili biber, po ukusu
- 6 jaja
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 100 gr gorgonzole
Priprema:
Zagrejte rernu na 160
C, premažite vatrostalnu posudu maslacem.
Obarite krompir. Ako
je stariji obarite u ljusci, kad se prohladite i ogulite. Isecite ga na tanje
kolutove.
U posudu na dno
poređajte obaren krompir, pospite solju, zelenom harisom, kašičicom ruzmarina.
Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i malo
soli, pa prelijte preko krompira.
Preko nadrobite gorgonzolu, i pospite ostatak ruzmarina.
Pecite oko pola sata,dok jaja ne budu gotova i fritatta ne dobije zlatno žutu boju.
Poslužite uz prepečen
tost hleb.
Ova frittata i malo neke fine sveze salate - sjajan rucak. Super!
ReplyDeleteDa, baš je tako bilo...hvala i izvolite...
DeleteOvo je odlično! Zamišljam ukus i sad mi se jede... :)
ReplyDeleteDraga Mirjana, nominovala sam te za igricu 5 najdrazih deserta; ako si zainteresovana posjeti moj blog i preuzmi imidz.
ReplyDeleteHvala Jasna sto me niste zaboravili,sve ređe sam na blogu zbog nedostatka vremena....svakako se odazivam,što pre stignem...Pozdrav!
Delete