Tuesday, September 30, 2014

Testenina sa kupusom


Na ovaj recept sam naletela kod Jelene. Pravo iznenađenje. Jednostavno i  jeftino, a brzo i ukusno. Pijace su pune kupusa, probajte.
Sastojci:
  • oko 800 gr mladog kupusa
  • 2 kašike masti
  • kašičica kima
  • 1 crni luk seckan na kockice
  • so i biber
  • malo vode ( oko 1/4 šolje)
  • 200 gr testenine po želji
Priprema:
Očistite kupus, odstranite čvrsti središnji deo i iseckajte na kockice, sitnije.
U velikoj šerši na masti kratko propržite kim. Dodajte luk i pržite dok ne omekša. Dodajte kupus i propržite na jačoj vatri dok ne uvene, posolite, pobiberite i krčkajte oko pola sata poklopljeno, uz dolivanje po malo vode. Pustite da sva tečnost usahne i da se kupus dobro uprži i počne da se pomalo lepi za dno.
Skuvajte testeninu na uobičajen način, pomešajte sa kupusom i služite toplo.


6 comments:

  1. Zanimljiva kombinacija, nikada nisam probala ovako nesto.... Samo se pitam kako prolazi kod malenih :)....

    ReplyDelete
  2. Ovu kombinaciju kod nas deci spremaju u vrticu, ja nisam probala nikad

    ReplyDelete
  3. Nama je tjestenina sa kupusom često na jelovniku! Umjesto masti koristimo maslinovo ulje, a kupus naribamo sitno kao za salatu i na kraju sve pospemo prženim sjemenkama sezama i suncokreta! Jako fino! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super ideja za susam...i da bude sitnije seckano...

      Delete