Na ovaj recept sam
naletela kod Jelene. Pravo iznenađenje. Jednostavno i jeftino, a brzo i ukusno. Pijace su pune
kupusa, probajte.
Sastojci:
- oko 800 gr mladog kupusa
- 2 kašike masti
- kašičica kima
- 1 crni luk seckan na kockice
- so i biber
- malo vode ( oko 1/4 šolje)
- 200 gr testenine po želji
Priprema:
Očistite kupus,
odstranite čvrsti središnji deo i iseckajte na kockice, sitnije.
U velikoj šerši na
masti kratko propržite kim. Dodajte luk i pržite dok ne omekša. Dodajte kupus i
propržite na jačoj vatri dok ne uvene, posolite, pobiberite i krčkajte oko pola
sata poklopljeno, uz dolivanje po malo vode. Pustite da sva tečnost usahne i da
se kupus dobro uprži i počne da se pomalo lepi za dno.
Skuvajte testeninu na
uobičajen način, pomešajte sa kupusom i služite toplo.
Zanimljiva kombinacija, nikada nisam probala ovako nesto.... Samo se pitam kako prolazi kod malenih :)....
ReplyDeleteKlinci ovo vole, kao i svaku testeninu...
DeleteI mi potvrđujemo da klinci vole! ;)
DeleteOvu kombinaciju kod nas deci spremaju u vrticu, ja nisam probala nikad
ReplyDeleteNama je tjestenina sa kupusom često na jelovniku! Umjesto masti koristimo maslinovo ulje, a kupus naribamo sitno kao za salatu i na kraju sve pospemo prženim sjemenkama sezama i suncokreta! Jako fino! :)
ReplyDeleteSuper ideja za susam...i da bude sitnije seckano...
Delete