Kokosovo ulje je za
mene otkriće, fantastičan miris zagolica nozdrve kako otvorite teglicu. Dušu
dalo za aromatične poslastice. A kažu i da je jako zdravo.
Recept je sa bloga Just make it healthy
Sastojci:
- 80 ml ekstra devičanskog kokosovog ulja
- 250 ml pirea od bundeve
- 1 jaje
- pola kašičice cimeta
- prstohvat himalajske soli
- kašičica praška za pecivo
- 2 kašike meda
- 280 gr brašna od spelte
- 100 gr tamne čokolade u komadićima
Priprema:
Bundevu ispecite i
izmiksajte u pire.
Sve sastojke osim
čokolade izmiksati u posudi. Na ktaju
ručno umešajte kockice čokolade. Masa će bi malo žitkija, ne brinite.
Ostavite smesu u
frižideru neko vreme, pa kašikom vadite hrpice i stavljajte na pek papir kojim ste obložili pleh.
Pecite na 180 C oko
12-15 minuta. Ohladite na rešetki.
Spremila nam kuma nasa...tako ide u pesmi...a kod nas kuma spremila i kuma donela )))....neobicni i jako ukusni keksici, treba ih probati obavezno....
ReplyDeleteJako zanimljiv receptic Mirjana; volim kokosovo ulje i njegov miris!
ReplyDeleteBaš su zgodni.
ReplyDeleteDefinitivno ću morati da probam, mada se treba potruditi oko sastojaka. Čini mi se da bi se i deci svideli, a zdrava grickalica.
ReplyDeleteVidim da si isprobala ove i keksiće sa sezamom, jako me raduje!! Nadam se da su ti se svidjeli :)
ReplyDeleteSjajni su. Tvoji recepti su pravo osvezenje!
Delete