Saturday, February 14, 2015

Bela boranija




..pa, bela se zove da bi se razlikovala od crvene u kojoj ima paradajez soka...Jedan klasik, bar što se moje kuhinje tiče. I jedno od onih brzinskih jela.


Sastojci:

500 gr žute boranije( koristim smrznutu "Frikom")
250 gr pilećeg filea
1 mali crni luk ( ili pola praziluka)
malo maslinovog ulja
pola kašičice belog luka u prahu ili par čenova svežeg
2 šargarepe krupnije konstitucije
so (ja stavim 2 ravne kašičice), biber (umesto njega umem da ubacim zelenu harisu u prahu)
oko 1,2 l vode
2 kašike gustina
1 jaje

Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite seckani crni luk. Dodajte pileći file seckan na manje kockice. Posolite. Nakon par minuta dodajte šargarepu sečenu na kolutove. nakon par minuta dodajte smrznutu boraniju. Ubacite začine. Nalijte vodom i ostavite da proključa a zatim smanjite vatru na tihu i poklopite pa neka lagano kuva oko sat vremena.
U sasvim malo hladne vode razmutite gustin da bude bez grudvica pa uspite lagano u boraniju. Neka kuva još desetak minuta uz povremeno mešanje.
Sklonite sa vatre, ostavite 5 minuta, u međuvremenu umutite jedno jaje i lagano ga uz mešanje uspite u boraniju.





No comments:

Post a Comment