..pa, bela se zove da
bi se razlikovala od crvene u kojoj ima paradajez soka...Jedan klasik, bar što
se moje kuhinje tiče. I jedno od onih brzinskih jela.
Sastojci:
500 gr žute boranije(
koristim smrznutu "Frikom")
250 gr pilećeg filea
1 mali crni luk ( ili
pola praziluka)
malo maslinovog ulja
pola kašičice belog
luka u prahu ili par čenova svežeg
2 šargarepe krupnije
konstitucije
so (ja stavim 2 ravne kašičice), biber (umesto
njega umem da ubacim zelenu harisu u prahu)
oko 1,2 l vode
2 kašike gustina
1 jaje
Priprema:
Na malo maslinovog
ulja propržite seckani crni luk. Dodajte pileći file seckan na manje kockice.
Posolite. Nakon par minuta dodajte šargarepu sečenu na kolutove. nakon par
minuta dodajte smrznutu boraniju. Ubacite začine. Nalijte vodom i ostavite da
proključa a zatim smanjite vatru na tihu i poklopite pa neka lagano kuva oko
sat vremena.
U sasvim malo hladne
vode razmutite gustin da bude bez grudvica pa uspite lagano u boraniju. Neka
kuva još desetak minuta uz povremeno mešanje.
Sklonite sa vatre,
ostavite 5 minuta, u međuvremenu umutite jedno jaje i lagano ga uz mešanje
uspite u boraniju.
No comments:
Post a Comment