Mnogo sam se umorila od jurnjave da sve stignem,
uprkos svemu. Malo sam se umorila od zime i zatvorenog prostora. Puno sam se ućutala,
tako je to kada ste umorni. Uživam u tišini.
U zadnje vreme izbegavam slatko. Ozbiljno shvatam
opomene. I malo sam se ulenjila u kuhinji.
Stiže još jedno proleće.
Možda imate neke zaostale zalihe bundeve.... i domaćeg džema. Predlog za vikend doručak. I bojom
će vam doneti radost.
Sastojci:
- 250 gr kuvane bundeve
- 5 dl oštrog brašna
- kesica praška za pecivo
- 25 gr maslaca
- 3 kašike mleka
- 1 jaje
Priprema:
Bundevu dobro ocediti od viška vode i izmiksati u
pire. Dodati jaje, otopljeni maslac, mleko, brašno i prašak za pecivo.
Na pleh staviti papir za pečenje, kašikom vaditi
scones i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 C. Dovoljno je 15-20 minuta.
Divno izgledaju!
ReplyDeleteZaista su divni!
ReplyDelete