Kao stvorena za
namršten jesenji dan...da ga prevarite, zamirišete, zagrejete...
Sastojci:
- 500 gr izrendane bundeve
- 100 gr šećera od trske ( možete i smanjiti)
- 3 jaja
- 2 šoljice za kafu šećera od trske ( šoljica 50 ml)
- 1 prašak za pecivo
- 4,5 šoljice za kafu mekog brašna
- 1,5 šoljice za kafu kombinacije maslinovog devičanskog i suncokretovog nerafinisanog ulja
- 1,5 šoljice za kafu jogurta
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica kardamoma
- prah šećer za posipanje
Priprema:
Izrendanu bundevu
izdinstati sa 100 gr šećera na blagoj vatri, dok ne omekša i ne pusti sok.
Umutiti jaja sa
šećerom, dodati ulje i jogurt, pa brašno u koje je umešan prašak za pecivo,
cimet i kardamom.
Pleh za pečenje
podmažite maslacem i pospite brašnom, ulijte pola smese.
Pecite u rerni
zagrejanoj na 200 C da malo porumeni. Izvadite i rasporedite dinstanu bundevu,
pa prelijte sa ostatkom smese i vratite da se dopeče i požuti. Sve ukupno se
peče oko pola sata.
Kad se prohladi
pospite prah šećerom.
Sjajna, a za nas odlična užina za školu :)...moramo probati, stigla bundeva od bakice...samo još kardamon da nadjemo....
ReplyDeleteIma ga u radnjici u Čumićevom sokačetu, samo začine prodaju, mislim da se zove "Spice up"....
Delete