Recept sa bloga Kuhinjske čarolije. Doručak vikendom.
Ručak leti. Večera. Pogodan za svaku priliku. Deca ih vole. Što se mene tiče
možda najbolja varijacija na temu, dosada isprobana u našoj kuhinji.
Sastojci:
- pakovanje (500 gr) čipkastih rezanaca
- 300 gr sira ( po ukusu)
- 1 kisela pavlaka
- so
- 3 jaja
- malo mortadele ili pečenice...količina po želji
- 150 gr mocarele ili gaude
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Skuvajte testeninu u slanoj vodi sa malo maslinovog
ulja, po uputstvu sa pakovanja. Ocedite.
Umutite belanca, dodajte žumanca, so, sir, pavlaku.
Dobro sjedinite, pa umešajte seckanu mortadelu ( pečenicu). Dobro podmažite
vatrostalnu posudu, uspite masu, odozgo narendajte mocarelu ( gaudu).
Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 C dok ne
porumeni...
Djeluje vrlo praktično.
ReplyDeleteStvarno jeste...bas brzinski obrok.
Deletepravim slično a bez jaja, komad stoji lepo ne teba jaja. Evo moj recept
ReplyDeletehttp://kuvaricagr.blogspot.gr/2014/08/testenine-u-rerni-sa-sunkom-i-pavlakom.html#more
Hvala, pozdrav!
ReplyDelete