Monday, October 5, 2015

Zapečeni rezanci




Recept sa bloga Kuhinjske čarolije. Doručak vikendom. Ručak leti. Večera. Pogodan za svaku priliku. Deca ih vole. Što se mene tiče možda najbolja varijacija na temu, dosada isprobana u našoj kuhinji.


Sastojci:

  • pakovanje (500 gr) čipkastih rezanaca
  • 300 gr sira ( po ukusu)
  • 1 kisela pavlaka
  • so
  • 3 jaja
  • malo mortadele ili pečenice...količina po želji
  • 150 gr mocarele ili gaude
  • malo maslinovog ulja


Priprema:
Skuvajte testeninu u slanoj vodi sa malo maslinovog ulja, po uputstvu sa pakovanja. Ocedite.
Umutite belanca, dodajte žumanca, so, sir, pavlaku. Dobro sjedinite, pa umešajte seckanu mortadelu ( pečenicu). Dobro podmažite vatrostalnu posudu, uspite masu, odozgo narendajte mocarelu ( gaudu).
Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 C dok ne porumeni...




4 comments:

  1. pravim slično a bez jaja, komad stoji lepo ne teba jaja. Evo moj recept
    http://kuvaricagr.blogspot.gr/2014/08/testenine-u-rerni-sa-sunkom-i-pavlakom.html#more

    ReplyDelete