Ove Nove godine samo
šarali medenjake. Recept za njih je stari isprobani, samo sam umesto heljdinog
stavila ovaseno brašno.
Glazura za
ukrašavanje ( royal icing)
Sastojci:
- 1 belance
- 200 gr prah šećera
- 2 kašičice limunovog soka
- gel boja za hranu
Postupak:
Mikserom mutite
belance, postepeno dodajte prah šećer i limunov sok.
Belu masu razdelite u
posudice i dodajte željene boje.
Možete masu stavljati
u apotekarski špric pa crtati, ili premazati medenjake i ukrasiti mrvicama i
šećernim ukrasima. Ili premazati masom u
jednoj boji, pa dodati malo mase u drugoj boji, pa čačkalicom napraviti odmah
šare, pre nego se osuši.
Velika su radost za
decu. Ja sam ove godine imala jako malo vremena za pripremu novogodišnjih
đakonija, tako da sam išla na najjednostavniju varijantu, ali možete dati mašti
na volju, a i deci.
Divni, veseli medenjaci! Sve najbolje ti zelim!
ReplyDeleteHvala Gordana, takodje! Da, bas su veseli, pravi praznicni.
DeleteSve najlepse u novoj godini, neka bude vesela i slatka bas kao i ovi kolacici.:)))
DeleteSto su lepi :).... Odusevljena sam potpuno... Ovo nikada nisam radila... Sjajni su vam devojke :)
ReplyDeleteSve sam bila spakovala da im ponesem za doček, ali zaboravismo kutiju...
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete