Pa, mislim da je ova torta moj novi favorit. Kremasto
fantastična, raskošna u svojoj jednostavnosti. Prava svečana torta za jednog
đaka prvaka.Lepo je ponela bukvar i đački ranac.
Sastojci za dve kore –mute se i peku odvojeno:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- pola praška za pecivo
- 5 kašika mlevenih oraha
Za fil:
- 4 kesice pudinga od vanile
- 1,5 l mleka
- 500 gr maslaca
- 400 gr mlevenih oraha
- 20 kašika šećera u prahu
- 1 ravna kašičica mlevenog muskatnog oraha
- 1 limun
Priprema:
Za kore:
Uzmite 5 jaja sobne temperature i odvojite žumanca od belanaca.Umutite žumanca, dodajte
5 kašika šećera, uz dalje mućenje dodajte 2,5 kašike mlevenih oraha, 2,5 kašike
brašna koje smo pomešali sa ¼ kesice praška za pecivo. U ovo varjačom pažljivo
umešajte umućena belanca.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje, malo namastite
papir maslacem i pecite kore u rerni prethodno zagrejanoj na 180 C. Koru
prevrnite na krpu blago posutu kristal šećerom. Kad se prohladi presecite na
dva dela. Ovako ispecite dve kore.
Za fil:
Skuvajte 4 pudinga u 1,5 l mleka i dobro ohladite.
Mikserom umutite omekšali maslac i 20 kašika prah
šećera-srednje pune, dodajte 400 gr mlevenih oraha i mleveni muskatni oraščić.
U ovo umešajte dobro ohlađen puding, pa izmiksajte u glatku masu i dobro
ohladite pre filovanja.
Korice pre filovanja malo poprskajte sokom od 1 limuna, bogato
nafilujte između kora , odozgo i sa strane, ukrasite po želji.
Torta treba da odstoji 24 sata pre služenja.
Djak moj prvak 😃...😘😘😘 Torta je fantasticna, zaista zasluzuje pocasno mesto...
ReplyDelete