Sastojci:
- 0,5 kg svinjskog mesa
- 0,5 kg junećeg mesa za gulaš
- 3 srednje glavice crnog luka
- 2 kafene kašičice slatke aleve paprike
- biber u prahu-po ukusu
- 1 ravna kašičica belog luka u prahu
- 2 ravne kašičice soli
- svinjska mast-oko 50 gr
- 1 kisela pavlaka
Priprema:
Crni luk se sitno iseckajte, a
zatim stavite u šerpu sa debelim dnom,
na mast zagrejanu na najjačoj temperaturi, i kratko propržite. Dodajte meso sečeno na sitnije kockice.Kratko propržite, smanjite temperaturu, dodajte
alevu papriku, nalijte oko 1 dl vode i dinstajte na umerenoj temperaturi oko
pola sata.Posolite i pobiberite, nalijte vodom da prekrije meso i još oko tri
prsta preko, dobro promešajte i poklopite pa krčkajte na laganoj vatri (npr. 2
od 9 podeoka) dva tri sata.Posle sat ipo sasvim malo pomerite poklopac da para
može da izlazi, povremeno promešajte i proverite količinu tečnosti- do kraja
kuvanja treba da poprilično usahne.
Služite sa pire krompirom, palentom
ili testeninom. Prilikom služenja dodajte u gulaš kiselu pavlaku.
IZVOR: Časopis "Kulinarske čarolije"- Sanja Grkavac
No comments:
Post a Comment