Sastojci:
- 550 gr mekog brašna3 dl mleka1 suvi kvasac3 kašike šećera od trske½ kašičice soli150 gr maslaca2 žumanca1 jaje1 rum šećer100 gr suvog grožđa( ja sam u nedostatku stavila brusnice)2 kašičice cimetakašičice muskatnog oraščića ( ili zamenite sa kašičicom kardamoma)rendana kora 1 limunarendana kora 1 pomorandže, ili zamena½ dl rumaprah šećer za posipanje
Priprema:
U jednu činiju
stavite suvo grožđe, rendanu koru limuna i pomorandže, cimet, muskatni oraščić
, pa prelijte rumom i ostavite da odstoji oko 1 sat.
U posebnoj činiji
umutite maslac, šećer, rum šećer, žumanca i jaje.
U činiju za mešenje
stavite brašno i pomešajte sa suvim kvascem,smesu stavite so, smesu sa
maslacem, šećerima i jajima. Dodajte natopljeno suvo groždje sa svim ostalim sastojcima.
Mikserom a zatim i
rukom dobro umesite testo.
Prekrijte i
ostavite na toplom da naraste oko pola
sata. U pleh za hleb stavite papir i malo ga premažite maslacem, stavite testo.
Dok se rerna greje do 180 C, ostavite ga da pokriveno odstoji a zatim pecite
oko 45 minuta.Kada se prohladi pospite prah šećerom.
IZVOR-„Kuhinjske
čarolije“Sanja Grkavac
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete