Sunday, February 26, 2017

Smuđ iz rerne sa krompirom




Nešto sasvim jednostavno. Pravio moj muž.


Sastojci:

smuđ  porcijaš
2 limuna
maslinovo ulje
morska so, začini-origano, bosiljak,nana,beli luk...nešto od ovoga ili sve, ili nešto drugo što volite
krompir
susam

Priprema:
Očišćenu ribu dobro posolite. U maslinovo ulje stavite začine po ukusu, zatim time premažite ribu, kao i utrobu. Ostavite par sati u frižideru. Limun isecite na kolutove oko santimetar debele i napunite utrobu. Pecite na 200 C oko 45 minuta, po potrebi smanjite na 180C.

Prilog od krompira- krompir obariti,ne sasvim. Posoliti i uvaljati komade u susam, peći pored ribe. 





3 comments:

  1. Smuđ je kupljen na najživopisnijoj beogradskoj Kalenić pijaci, imao je nešto preko kilogram, očistili smo ga sami, a ideju sa debelo sečenim limunom u stomaku smo dobili od Gordona Ramsay-a. Prste da poližeš!

    ReplyDelete
  2. Bravo za muža. Ja ovo pogledah više iz nostalgije. Moj tata je bio strastven pecaroš dok smo živeli u Srbiji i često smo jeli rečnu ribu pa i smudja. Ovde osism pastrmke rečne ribe nema...ali ponuda morske je preobilna.

    ReplyDelete