Sunday, January 8, 2017

Ćureći batak u podvarku




Sasvim jednostavno.


Sastojci:

ćureći batak sa karabatakom
1 glavica kiselog kupusa
lovor
biber u zrnu
kim
mast
kašičica aleve paprike
beli luk-par čenova
povrće za supu-koren peršuna, celer, šargarepa

Priprema:

Batak i karabatak kuvati oko sat vremena u posoljenoj vodi sa povrćem za supu. Batake izvaditi, ocediti i ostaviti na toplom. Od vode u kojoj su se kuvali mošete napraviti dalje supu.
 Saseckati kiseli kupus sitnije i propržiti na masti desetak minuta, na jačoj vatri. Smanjiti temperaturu, dodati  1,5 dl vode, začine i dinstati oko 40 minuta uz povremeno mešanje, eventualno dodati  još malo vode.Zagrejati rernu na 200 C. Kada je kupus dinstan prebaciti ga u posudu za pečenje i u njega ušuškati meso.Ulonče stavite malo masti, alevu papriku i beli luk i zagrejte dok luk ne pusti miris, pa prelijte preko podvarka.

Pecite u rerni dok sva voda ne ispari i odozgo se zapeče-oko pola sata. 





2 comments:

  1. Zaljubitelja kupusa ovo je meni super

    ReplyDelete
  2. divan blog, lepe fotografije, kreativan, dopada mi se posebno uključivanje dece u kuhinjske poslove, to daje posebnu draž. Čitam lagano i uživam , takođe pišem blog http://traganjezaizgubljenimvremenom.blogspot.rs/ pa ako imaš vremen možeš ga posetiti i pratiti , ako ti se dopadne, srdačan pozdrav!

    ReplyDelete