Sasvim jednostavno.
Sastojci:
ćureći batak sa karabatakom
1 glavica kiselog kupusa
lovor
biber u zrnu
kim
mast
kašičica aleve paprike
beli luk-par čenova
povrće za supu-koren peršuna, celer, šargarepa
Priprema:
Batak i karabatak kuvati oko sat vremena u posoljenoj
vodi sa povrćem za supu. Batake izvaditi, ocediti i ostaviti na toplom. Od vode
u kojoj su se kuvali mošete napraviti dalje supu.
Saseckati
kiseli kupus sitnije i propržiti na masti desetak minuta, na jačoj vatri.
Smanjiti temperaturu, dodati 1,5 dl vode,
začine i dinstati oko 40 minuta uz povremeno mešanje, eventualno dodati još malo vode.Zagrejati rernu na 200 C. Kada
je kupus dinstan prebaciti ga u posudu za pečenje i u njega ušuškati meso.Ulonče
stavite malo masti, alevu papriku i beli luk i zagrejte dok luk ne pusti miris,
pa prelijte preko podvarka.
Pecite u rerni dok sva voda ne ispari i odozgo se
zapeče-oko pola sata.
Zaljubitelja kupusa ovo je meni super
ReplyDeletedivan blog, lepe fotografije, kreativan, dopada mi se posebno uključivanje dece u kuhinjske poslove, to daje posebnu draž. Čitam lagano i uživam , takođe pišem blog http://traganjezaizgubljenimvremenom.blogspot.rs/ pa ako imaš vremen možeš ga posetiti i pratiti , ako ti se dopadne, srdačan pozdrav!
ReplyDelete