Sastojci:
Mera je čaša od kiselog mleka -
180 ml
1,5 čaša vode
1 čaša mleka
5 čaša mekog brašna
1,5 kesica suvog kvasca
2 kašičice šećera
2 kašičice soli
Za preliv:
2 jaja
1 čaša jogurta
pola čaše maslinovog ulja
malo soli
semenke za posip
Priprema:
U dubokoj posudi pomešati brašno, suvi kvasac, šećer i
so. Dodati mlaku vodu i mleko postepeno i zamesiti glatko testo. Ja mutim
mikserom, sa nastavcima za mešenje. Pokriti i ostaviti da naraste pola sata.
Premesiti na pobrašnjenoj površini, oblikovati u veknu i iseći na kolutove, oko
12 komada.
Kolutove položiti u pleh obložen papirom za
pečenje.Ostaviti da odstoje 15 minuta. Pomešati mikserom sastojke za preliv. Testo
izbockati na što više mesta vrhom varjače, preko sipati preliv pa posuti semenkama.
Peći u zagrejanoj rerno na 180 C, oko 25 minuta.
IZVOR-časopis Bakina kujna, recept Snežane Gavrilović
iz Zaječara
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
DeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete