Saturday, April 15, 2017

Pogačice sa prelivom




Sastojci:

Mera je čaša od kiselog mleka - 180 ml

1,5 čaša vode
1 čaša mleka
5 čaša mekog brašna
1,5 kesica suvog kvasca
2 kašičice šećera
2 kašičice soli

Za preliv:

2 jaja
1 čaša jogurta
pola čaše maslinovog ulja
malo soli
semenke za posip

Priprema:

U dubokoj posudi pomešati brašno, suvi kvasac, šećer i so. Dodati mlaku vodu i mleko postepeno i zamesiti glatko testo. Ja mutim mikserom, sa nastavcima za mešenje. Pokriti i ostaviti da naraste pola sata. Premesiti na pobrašnjenoj površini, oblikovati u veknu i iseći na kolutove, oko 12 komada.
Kolutove položiti u pleh obložen papirom za pečenje.Ostaviti da odstoje 15 minuta. Pomešati mikserom sastojke za preliv. Testo izbockati na što više mesta vrhom varjače, preko sipati preliv pa posuti semenkama.
Peći u zagrejanoj rerno na 180 C, oko 25 minuta.

IZVOR-časopis Bakina kujna, recept Snežane Gavrilović iz Zaječara




3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete