Sastojci:
500 gr mekog brašna
30 gr svežeg kvasca
ili 1 kesica suvog
1 kažičica soli
2,75 dl mlake vode
200 gr maslaca
1 jaje
¼ tegle omiljenog
džema
prah žećer za
posipanje
Priprema:
U činiju stavite
vodu, brašno,so, jaje i kvasac i zamesite testo.Podelite testo na 4 jednaka dela.
Podelite pakovanje maslaca na 8 jednakih
delova.Svaki deo testa razvucite na oko
0,5 cm debljine u krug. Premažite svaki krug maslacem. Presavijte, preklopite svaki
premazani krug ,tako da jednu stranu preklapate
ka drugoj dva puta . Sa svakim od 4 dela testa ovo ponovite još jednom-razvucite
u krug, premažite maslacem, presavijte.
Zatim sa svakim delom testa ponovite i treći put, samo bez premazivanja
maslacem-na suvo.
Sada testo razvucite u pravougaonik, uži a duži, isecite ga u trouglove, stavite džem na svaki trougao i urolajte kiflice.
Ostavite da stoje 40 minuta. Peku se na 200 C oko 20
minuta, stavljaju se u toplu rernu. Kada se ohlade pospite šećerom.
No comments:
Post a Comment