Jedan stvarno divan
kolač, kao stvoren za kokosoljupce. Kremast i nežan. Recept isproban sa bloga „sa bloga „ Mamina jela”.
Sastojci:
Kora:
5 belanaca
2 kašike šećera
2 kašike brašna
100 gr kokosovog
brašna
1 kašičica praška za
pecivo
3 dcl hladnog mleka
za prelivanje kore
Fil:
½ l mleka
5 kašika gustina
5 žumanaca
1 vanilin šećer
7 kašika šećera
200 gr maslaca
100 gr šećera u prahu
Za preko:
1 ili 2 šlaga
Priprema:
Umutiti belanca i
šećer u čvrst šam, postepeno varjačom umešati brašno sa praškom za pecivo i kokos.Peći
u posudi približno dimenzija 20x30 cm, podmazanoj i posutoj brašnom, na 180 C,
oko 15 minuta.Čim je izvadite iz rerne,onako vruću preliti svuda ravnomerno
hladnim mlekom i ostaviti da dobro upije i ohladi se.
Za fil umutiti
žumanca, gustin šećer i vanilin šećer sa malo mleka i zakuvati u ostatku vrelog
mleka, kao i svaki puding. Kuvati par minuta uz mešanje pa ostaviti da se
ohladi potpuno. Umutiti maslac sa šećerom u prahu, pa sjediniti sa filom,
postepeno, muteći mikserom, dok se ne razbiju sve grudvice.
Premazati preko kore,
odozgo staviti šlag i ukrasiti po želji.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete