Nešto malo drugačije.
Sastojci:
1 batat
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
biber
ruzmarin
malo ulja
1,5 kašike brašna
250-300 gr testenine ( pužići, pene ili sl.)
2 kašike rendanog parmezana
2 šolje mleka
malo soli
beli luk-2 čena, ili u prahu
pola šolje rendanog trapista
pola šolje mocarele, male kuglice ili rendan
malo svežeg bosiljka
Postupak:
Batat iseckati na kockice, staviti u posudu u kojoj će
se peći, preliti sa dve kašike maslinovog ulja, dodati so, biber i ruzmarin. Peći
na 190 C 20 minuta. Prohladiti i u blenderu izmiksati u kašu.
Skuvati i ocediti testeninu .
U tiganju na malo ulja propržiti na tihoj vatri brašno
, dodati postepeno 2 šolje mleka uz mešanje, dodati malo soli i beli luk. U
ovaj sos dodati izblendani batat, parmezan, rendani trapist i mocarelu i dobro
izmešati.
Peći u vatrostalnoj posudi oko 15 minuta na 200 C.
Kada je pečeno posuti seckanim bosiljkom.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete