Odlično je i toplo i hladno. Ako je hladno, lepo se
seče, može se iseći na parčiće debljine 1-1,5 cm i služiti kao deo hladnog
predjela. Pa još ako se iskombinuju paprike raznih boja...vrlo dekorativno. Ako
dodate proprženu seckanu šunku ili tanko sečenu dimljenu slaninicu bude ceo
obrok.
Sastojci:
-paprike(crvene,zelene,kakve
volite u količini koju želite)
-jaja
-par kašika pšeničnog
griza-čen dva sitno seckanog belog luka
-so
-propržena seckana
šunka ili dimljena slaninica
-neki od začina koji
volite...npr. Provansalska mešavina
-feta sir, ili neki
koji volite
Priprema:
Od navedenih sastojaka u količinama po želji napravi
se gušća smesa kojom se napune oprane i očišćene paprike. Premažu se uz pomoć
četkice uljem i maređaju u pleh obložen pek papirom, te ispeku na 200C. Griz u
smesi učini da se masa bolje stegne i ne curi, a kada se ohladi, savršeno se
može seći na kolutove.
No comments:
Post a Comment