Wednesday, December 4, 2019

Zapečene paprike punjene sirom




      Odlično je i toplo i hladno. Ako je hladno, lepo se seče, može se iseći na parčiće debljine 1-1,5 cm i služiti kao deo hladnog predjela. Pa još ako se iskombinuju paprike raznih boja...vrlo dekorativno. Ako dodate proprženu seckanu šunku ili tanko sečenu dimljenu slaninicu bude ceo obrok.


Sastojci:

-paprike(crvene,zelene,kakve volite u količini koju želite)
-jaja
-par kašika pšeničnog griza-čen dva sitno seckanog belog luka
-so
-propržena seckana šunka ili dimljena slaninica
-neki od začina koji volite...npr. Provansalska mešavina
-feta sir, ili neki koji volite

Priprema:
      Od navedenih sastojaka u količinama po želji napravi se gušća smesa kojom se napune oprane i očišćene paprike. Premažu se uz pomoć četkice uljem i maređaju u pleh obložen pek papirom, te ispeku na 200C. Griz u smesi učini da se masa bolje stegne i ne curi, a kada se ohladi, savršeno se može seći na kolutove.








No comments:

Post a Comment