Recept je sa
bloga „
Moje grne”. Jako ukusna, brza i jednostavna tortica. Toliko jednostavna da je
možete raditi sa decom, i to tako da bez problema veći deo naprave ona.
Sastojci:
Kora
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica vanillin šećera
Preliv za koru
½ l mleka
200 gr šećera i jedan rum šećer ili aroma ruma
150 gr maslaca
150 gr mlevenih oraha
60 gr čokolade za kuvanje
Za ukrašavanje 1 kesica šlaga i mrvice u boji.
Priprema:
Umutiti koru
tako što se prvo umute belanca sa šećerom i vanilinom, dodaju žumanca ,a zatim
lagano i brašno. Ispeći na u plehu obloženom pek papirom, na 180 -200 C, ohladiti i izdrobiti što
sitnije.
Za preliv prokuvati mleko i šećer da se istopi.
Skloniti sa vatre, dodati odmah čokoladu, maslac i orahe i mežati dok se ne
istopi i sjedini.
Izdrobljeni patišpanj preliti vrućim prelivom i dobro
izmešati. Ako se čini baš retko, možete dodati šaku, dve mlevene plazme ili
sličnog mlevenog keksa.
Obruč za tortu, dimenzija 22 cm, ili sličnu posudu
obložiti sa par slojeva providne prijanjajuće folije, sipati smesu i ostaviti
na hladnom da se natapa, najbolje preko noći. Sutradan okrenuti na tanjir za
posluživanje, skinuti foliju i ukrasiti šlagom i mrvicama.
Sretna Vam Nova 2020. godina!
No comments:
Post a Comment