Bez pečenja. Preukusan spoj dobro poznatih ukusa u savršenom balansu kiselog i slatkog.
-200
ml soka od malina
-250
gr maslaca
-200
gr šećera u prahu
-180
gr šlaga
-300
gr malina
-1
puding od malina
-1
kesica želatina
Smrznute
maline, 100 gr šećera u prahu staviti u šerpicu i lagano zagrevati do
ključanja, dodati 1 kesicu praška za puding i neka ključa par minuta uz stalno
mešanje,da se malo stegne.
Ohladiti
skoro potpuno.
Sa
vodom, prema uputstvu sa kesice umutiti šlag u koji dodati uz mućenje 50 gr
šećera u prahu.
Spojiti
maline i šlag i izmešati.
1
kesicu želatina rastvoriti u 4 kašike hladne vode i zagrejati do ključanja,
vrlo malo prohladiti ( voditi računa da se ne stegne, ako se to desi kratko
vratiti na ringlu), i u tankom mlazu uz neprestano miksanje dodati u masu od
šlaga i malina.
Premazati
koru i ostaviti u frižideru par sati, ili najbolje preko noći.
Količinu
malina i šećera možete prilagoditi svom ukusu.
Količinu šlaga takođe možete povećati.
Želatin
nije neophodan, meni se bolje seče i drži kada ga ima.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete