Monday, February 15, 2021

Plazma kocke sa malinama

 


Bez pečenja. Preukusan spoj dobro poznatih ukusa u savršenom balansu kiselog i slatkog.

 Sastojci:

 -600 gr mlevene Plazme ( ili drugog keksa)

-200 ml soka od malina

-250 gr maslaca

-200 gr šećera u prahu

-180 gr šlaga

-300 gr malina

-1 puding od malina

-1 kesica želatina

 Priprema:

 U posudi izmešati mleveni keks i sok od maline, 50 gr šećera u prahu umutiti sa maslacem, pa dodati u keks i dobro sjediniti. Rasporediti i oblikovati koru u pleh. Ja sam koristila pravougaoni dimenzija  19x30, korica bude malo deblja-kao na fotografijama(možete uzeti malo veći pleh ako želite tanju).

Smrznute maline, 100 gr šećera u prahu staviti u šerpicu i lagano zagrevati do ključanja, dodati 1 kesicu praška za puding i neka ključa par minuta uz stalno mešanje,da se malo stegne.

Ohladiti skoro potpuno.

Sa vodom, prema uputstvu sa kesice umutiti šlag u koji dodati uz mućenje 50 gr šećera u prahu.

Spojiti maline i šlag i izmešati.

1 kesicu želatina rastvoriti u 4 kašike hladne vode i zagrejati do ključanja, vrlo malo prohladiti ( voditi računa da se ne stegne, ako se to desi kratko vratiti na ringlu), i u tankom mlazu uz neprestano miksanje dodati u masu od šlaga i malina.

Premazati koru i ostaviti u frižideru par sati, ili najbolje preko noći.

Količinu malina i šećera možete prilagoditi svom ukusu.

Količinu šlaga takođe možete povećati. 

Želatin nije neophodan, meni se bolje seče i drži kada ga ima.



 

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete