Monday, February 15, 2021

Rebarca iz rerne

 


Jednostavnost je uvek pogodak.Naprave se sama.

 Sastojci:

 -sveža svinjska rebarca u količini po želji

-začin za rebarca po želji, ovde korišćen Roasting Rub-Spareribs iz Spice up shop-a ( kombinacija dimljene soli,crnog luka u prahu,slačice,braon šećera,peršuna,sečuanskog bibera i celera)

-malo maslinovog ulja,malo soli

-krompir za prilog

 Priprema:

 Rebarca uz pomoć četkice premazati maslinovim uljem i posuti obilno začinom, utrljati i ostaviti u frižideru najmanje sat da upije začin, može i preko noći.

Prebaciti u pekač i peći na laganoj vatri, 160C bar 2 sata, pred kraj otklopiti i zapeći na 200C.

40-ak minuta pre kraja pečenja dodati krompir sečen na kriške,posoljen i blago obložen maslinovim uljem.




 

 

No comments:

Post a Comment