Sastojci:
- 1 kisela pavlaka
- 3 jaja
- 1 čaša (ona od pavlake) šećera od trske (žutog)
- pola čaše kokosovog ulja, u istopljenom stanju (ili običnog, a ni devičansko maslinovo ne bi ga pokvarilo)
- 1 čaša neskvika
- 1 čaša mlevenih oraha( blago prepečenih), ili lešnika...
- 1 čaša brašna (stavila sam ono za crni hleb, može i graham, i belo meko)
- 1 rum šećer ili vanilin
- 1 prašak za pecivo
- prah šećer za posipanje
Priprema:
Umutite jaja i
šećere, dodajte pavlaku, ulje, a onda i preostale suve sastojke koje ste
prethodno umešali.
Kalup za kuglof
podmazati rastopljenim maslacem i posuti prezlom (višak istresti). Preporučujem
silikonske kalupe.
Staviti u rernu
zagrejanu na 200 C, smanjiti posle 10 minuta na 170-180 C i peći još oko 45
minuta. Ostaviti da se ohladi u kalupu pa tek onda okrenuti i izvaditi. Posuti
prah šećerom..ili već po želji.
Divan socan kuglof!
ReplyDeleteZašto Katarina?
ReplyDeleteNemam pojma! Recept je sa Coolinarike, postavila sam i link ka izvoru, tamo su ga tako krstili, a meni se dopada, pa ne menjam...
Delete