Tuesday, May 5, 2015

Kuglof Katarina



Sastojci:

  • 1 kisela pavlaka
  • 3 jaja
  • 1 čaša (ona od pavlake) šećera od trske (žutog)
  • pola čaše kokosovog ulja, u istopljenom stanju (ili običnog, a ni devičansko maslinovo ne bi ga pokvarilo)
  • 1 čaša neskvika
  • 1 čaša mlevenih oraha( blago prepečenih), ili lešnika...
  • 1 čaša brašna (stavila sam ono za crni hleb, može i graham, i belo meko)
  • 1 rum šećer ili vanilin
  • 1 prašak za pecivo
  • prah šećer za posipanje


Priprema:

Umutite jaja i šećere, dodajte pavlaku, ulje, a onda i preostale suve sastojke koje ste prethodno umešali.
Kalup za kuglof podmazati rastopljenim maslacem i posuti prezlom (višak istresti). Preporučujem silikonske kalupe.
Staviti u rernu zagrejanu na 200 C, smanjiti posle 10 minuta na 170-180 C i peći još oko 45 minuta. Ostaviti da se ohladi u kalupu pa tek onda okrenuti i izvaditi. Posuti prah šećerom..ili već po želji.






3 comments:

  1. Replies
    1. Nemam pojma! Recept je sa Coolinarike, postavila sam i link ka izvoru, tamo su ga tako krstili, a meni se dopada, pa ne menjam...

      Delete