Ovih dana konačno smo
se, uz veliko uzbuđenje, pridružili ekipi drugara kojima je već ispao prvi zub.
Rastemo. Skoro pa šest godina...
Poruku zalepljenu na prozor, a namenjenu Zubić vili, nisam mogla da ne slikam. Ako pažljivo zagledate videćete da piše "Minđuše u zamenu za zub. I potpis. Sva slova su tu, doduše ne baš sasvim pravilno raspoređena. Kao da je to važno.
Ah, da grašak je pao u drugi plan...on je običan.
Ima doduše jednu caku . Bolji je tako. Tikvica. Doda još malo na slatkoći i fino ga
poveže i zgusne.
Sastojci:
- 500 gr graška
- 250-300 gr teletine
- 1 mali crni luk ( u sezoni 2 mlada, može i praziluk)
- par čenova belog luka ( može i onaj u prahu)
- 2-3 šargarepe
- 1 tikvica
- 1 mali krompir
- 100 ml paradajez soka ( passate)
- voda, da ogrezne i prst-dva iznad
- so,malo mirođije
- maslinovo ulje
- po potrebi malo gustina
Priprema:
Prodinstajte luk na
maslinovom ulju, dodajte meso seckano na kockice i dinstajte 10 -15 minuta na
tihoj vatri. Dodajte šargarepu seckanu na kolutove, grašak, krompir na kockice.
Nalijte vodu, dodajte začine.
Neka se poklopljeno
kuva na tihoj vatri oko pola sata. Dodajte zatim tikvicu seckanu na kockice i
passatu.Neka se kuva još pola sata.
Pred kraj, ako vam se
čini ređe nego što volite možete dodati gustin razmućen u malo hladne vode. Ako
stavljate svežu mirođiju, ona ide na kraju, kad već sklanjate sa vatre.
Hm, pitam se da li je zubić vila donela ono što je traženo kao zamena za taj dragoceni prvi zub :)...
ReplyDeleteNije odolela...
DeletePravo žensko, minđuše :)
ReplyDeleteDa, rodimo se takve...
Delete