Saturday, November 16, 2013

„Banini“ keks



Ko ih se ne seća...

Sastojci:
  • 2 jaja
  • 2 šoljice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 šoljica ulja
  • pola kesice praška za pecivo
  • 4 šoljice brašna
  • 2 šoljice  mlevenih oraha
  • kašika soka od limuna ili (aroma limuna)
  • omiljeni džem
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilinom, dodajte ulje, aromu limuna, brašno sa praškom za pecivo i orahe.Sjedinite u testo, pa otkidajte komadiće veličine oraha i pravite kuglice. Ređajte na pleh obložen papirom.Svaku kuglicu udubite prstom ili vrhom varjače na sredini, pa u rupicu stavite džem.
Stavite u rernu zagrejanu na 180 C i pecite oko 10 minuta.




11 comments:

  1. mmmm.. divni keksici, ... a ove smizlice su mnogo slatke :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. E, vidis ovu malu, kako samo ulece u kadar...

      Delete
  3. Baš su slatkice tvoji klinci! :)
    Jao banini! Oduvijek sam ih obožavala! Super!

    ReplyDelete
  4. Čini mi se da su to bili drugi kolači koje sam naučila da pravim u životu ♥
    Baš bih mogla ovih dana da se podsetim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, toliko toga novog ima, da te stare, jednostavne, proverene stvari gurnemo u zapecak, ni krive ni duzne...valja se podsetiti.

      Delete
    2. Napravila,malko sam ih prepekla-zapričala se sa drugaricom,ispali ukusni ali nešto mi je falilo,ali kao da to nije bio onaj keks koga se ja sećam.Nekako je testo bilo glatko,nije "ispucalo" kao što su i na tvojim slikama.Nema veze,probam ponovo....

      Delete
    3. Nadam se da su bili ukusni, bez obzira na umetnički dojam. Da nisi stavila više brašna...ja stavim ravne šoljice...

      Delete
    4. Možda i jesam,bilo je lepljivo testo.Super su ispali,samo to nije bio TAJ keks

      Delete
    5. Eh, ni mi danas nismo TI koji smo bili..ja više nisam sasvim ni sigurna kakvog su ukusa bili..., a nije ni mnogo važno....nek su oni ukusni, to je najbitnije...Pozdrav, hvala na isprobavanju...

      Delete