Počela sam da radim. Jedva stižem i da jedem, a kamo li da kuvam...Ali
ne dam se ja. „Ćeraćemo se još...“
Sastojci:
- ¾ manje glavice kupusa
- 2 krompira
- 1,2 litar bujona- pilećeg, junećeg( može i kocka-u tom slučaju „Alnatura“)
- šaka bulgura
- 2 veća čena belog luka
- 1/4 kašičice kumina
- ¼ kašičice kima
- so, biber
- lovorov list
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Kupus iseckajte na rezance,
krompir na kocke i skuvajte u bujonu.Posolite.Procedite kupus i krompir, bujon
sačuvajte.
Na malo hladnog maslinovog ulja dodajte sitno naseckan beli luk, pa
zagrevajte ulje na plotni dok ne zamiriše. Dodajte proceđeni kupus i krompir i
dinstajte oko 10 minuta.
Vratite u bujon, izmiksajte štapnim mikserom ( može i u blenderu, pre
vraćanja u bujon) dodajte kumin, kim,lovor,biber i bulgur. Prokuvajte oko 5
minuta i ostavite poklopljeno. Izbacite listove lovora.
Umesto bulgura može se ubaciti proso. A mogu i makarone( u tom slučaju
ne može se pogrevati).
Nikad nisam jela ovakvu čorbu a verujem da je zdrava i fina.
ReplyDeleteValjalo bi isprobati.
Ne daj se ali jedi lepo, to ne preskači :-))))).
Zdrava corbica... Lepo li je biti samo domacica )))).... Kusacemo zajedno danas od sargarepice
ReplyDeleteLepa čorbica
ReplyDeleteUspela ))))...........
ReplyDeleteProšla kod dece?
DeleteNe bas (....
DeleteEH...(...
DeleteOooo.... vidim ja da tebe nemaaaa, nedaj se...
ReplyDeleteZanimljiva corbica...
Pozdrav
Odpozdrav! Hvala!
DeleteZanimljiva čorbica, dopada mi se što često koristiš bulgur, kumin i još neke u Srbiji manje zastupljene začine.
ReplyDeleteNe daj se, čekamo još puno recepata sa ovog bloga da nas ugreju u hladnim danima koji dolaze :*
Hvala na podršci!
Delete