Sastojci:
- 2-3 šargarepe
- 1 celer srednje veličine
- 2 čena belog luka
- 3 kašike griza
- 1 jaje
- 1,5 l bujona (ja sam ovaj put koristila kockicu „Alnatura“)
- so, biber, peršun (svež ili suvi)
- 3 kašike maslinovog ulja
Postupak:
Šargarepu i celer
očistite i narendajte na krupno rende. Prodinstajte ih na maslinovom ulju
kratko, dodajte sitno seckan beli luk i griz, pa još malo promešajte.
Nalijte postepeno
vruć bujon, začinite i pustite da poklopljeno kuva na laganoj vatri oko pola
sata.
Na kraju dodajte
upostepeno uz mućenje 1 razmućeno jaje, dodajte peršun i ostavite poklopljeno.
Da znas da je neophodna da se zgrejemo, kombinacija koju moj Joca voli :) pa jos ovako kasasto
ReplyDeleteda, dobro prolazi kod klinaca, što je najbitnije...Pozdrav!
DeleteBas fino deluje ova čorba. Nije klasična krem varijanta, a nije ni supa. Izgledom me podseća na jednu čorbu koju sam jela kao mala... :)
ReplyDeleteLepa i zdrava corbica :)
ReplyDelete