Thursday, December 12, 2013

Čorba od šargarepe, celera i griza


Počele su ozbiljne hladnoće. Zagrejte se ovom jednostavnom, ukusnom čorbicom.

Sastojci:
  • 2-3 šargarepe
  • 1 celer srednje veličine
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike griza
  • 1 jaje
  • 1,5 l bujona (ja sam ovaj put koristila kockicu „Alnatura“)
  • so, biber, peršun (svež ili suvi)
  • 3 kašike maslinovog ulja
Postupak:
Šargarepu i celer očistite i narendajte na krupno rende. Prodinstajte ih na maslinovom ulju kratko, dodajte sitno seckan beli luk i griz, pa još malo promešajte.
Nalijte postepeno vruć bujon, začinite i pustite da poklopljeno kuva na laganoj vatri oko pola sata.
Na kraju dodajte upostepeno uz mućenje 1 razmućeno jaje, dodajte peršun i ostavite poklopljeno.



4 comments:

  1. Da znas da je neophodna da se zgrejemo, kombinacija koju moj Joca voli :) pa jos ovako kasasto

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, dobro prolazi kod klinaca, što je najbitnije...Pozdrav!

      Delete
  2. Bas fino deluje ova čorba. Nije klasična krem varijanta, a nije ni supa. Izgledom me podseća na jednu čorbu koju sam jela kao mala... :)

    ReplyDelete
  3. Lepa i zdrava corbica :)

    ReplyDelete