Nije red da vikendom nemamo kolač. A nije red ni da
sedimo kod kuće, kad je vreme još uvek na našoj strani.
Ovo je jedan od
onih "čas posla" kolača,za dane kad vas baš ne drži mesto u kuhinji.
Sočan . Lepljiv. Mirišljav. I nekako jesenji.
A Ada je
sjajna.
Slike su nikakve, mrzelo nas da nosimo foto-aparat ovaj put, ali znate
već kako je tamo divno...iznajmite bajs, ili trotinet, upijate boje neba i
zemlje oko sebe,
bacate kamenčiće u vodu, ne
šljapkate još uvek po baricama, ali šuškate kroz lišće...poljuljate se i puno tičite, zauzmete neku klupu da pojedete kolač,eto, malo smo zabelezili
mobilnim...da vas namamimo...
Sastojci:
- 3 jaja
- 2,5 šoljice žutog šećera
- 1 limun šećer ( ili rendanu koricu 1 limuna)
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika džema od kajsija
- 1 puna kašičica cimeta
- 1,5 šoljica ulja
- 2 veće jabuke, kisele
- 3,5 šoljice brašna
- pola kesice praška za pecivo
- šaka, dve suvog grožđa
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Koristite manju šoljicu..1 dl.
Jaja umutite mikserom,dodajte šećere, pa mutite dok ne
pobeli. Postepeno dodajte džem, cimet, ulje, brašno i prašak za pecivo,
izrendane jabuke, suvo grožđe. Pažljivo sjedinite.Rernu zagrejte na 200 C.
Dugačku modlu za hleb obložite papirom za pečenje
(35*12-15),uspite testo i odmah po stavljanju u toplu rernu smanjite na 180 C. Pecite
nekih 40 minuta, probajte čačkalicom. Kada je pečeno izvadite iz modle na
rešetku, prohlađeno pospite sa dosta šećera u prahu.
Hej, slike sa mobilnog i nisu tako lose.
ReplyDeleteOooooo, dobro dosao!
DeleteKrasno izgleda, volim ovakve kolače.
ReplyDelete