Sunday, October 12, 2014

Zapečena boranija na mamin način


Sastojci:
  •  600 gr šarene boranije
  • 300 gr junećeg mesa, pauflek, ribić, neko koje se fino raskuva
  • 3 veće šargarepe
  • 1 manji praziluk
  • par čenova belog luka
  • 1 veliki paradajez
  • so,biber
Priprema:
Boraniju očistite i isecite na polovine ili trećine.
Na malo ulja propržite praziluk sitnije iseckan, pa dodajte meso sečeno na sitne kockice,i šargarepu sečenu na tanje krugove. Dinstajte petnaestak minuta,dodajte i malo vode.  Pred kraj posolite i pobiberite,dodajte sitno seckan beli luk.
Umešajte boraniju. Dobro izmešajte.  Prebacite u vatrostalnu posudu u kojoj će se peći. Nalijte vodom da ogrezne. Odozgo stavite paradajez sečen na kolutove, posolite još malo. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 C dok tečnost ne usahne.


 
 
 

No comments:

Post a Comment