- 600 gr šarene boranije
- 300 gr junećeg mesa, pauflek, ribić, neko koje se fino raskuva
- 3 veće šargarepe
- 1 manji praziluk
- par čenova belog luka
- 1 veliki paradajez
- so,biber
Priprema:
Boraniju očistite i isecite na polovine ili trećine.
Na malo ulja propržite praziluk sitnije iseckan, pa dodajte
meso sečeno na sitne kockice,i šargarepu sečenu na tanje krugove. Dinstajte
petnaestak minuta,dodajte i malo vode.
Pred kraj posolite i pobiberite,dodajte sitno seckan
beli luk.
Umešajte boraniju. Dobro izmešajte. Prebacite u vatrostalnu posudu u kojoj će se
peći. Nalijte vodom da ogrezne. Odozgo stavite paradajez sečen na kolutove,
posolite još malo. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 C dok tečnost ne
usahne.
No comments:
Post a Comment