Mekane. Pogodne za razne namaze. Mogu duže da stoje. Sjajna,
zdrava grickalica.
Recept sam pokupila sa nekog bloga, sada uopšte ne mogu da se
setim odakle, pa ne mogu da postavim link kao što inače činim...tako da se izvinjavam na tome...
Sastojci:
300 gr ražanog integralnog brašna
50 gr brašna od spelte
50 gr brašna od heljde (ili 100 gr nekog brašna po
izboru...poželjno integralnog)
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike susama
3 kašike lana
1 kašika semena bundeve
1 kašika semenki suncokreta
50 gr oraha
1 jaje
2 kašičice himalajske soli
100 ml maslinovog ulja
200 ml jogurta
Priprema:
Semenke lana, bundeve suncokreta i orahe samleti u seckalici. U
činiji za mešanje pomešati obe vrste brašna i sve ostale sastojkepostepeno
dodavati. Mikserom sa nastavcima za testo, a na kraju i rukama umesiti masu. Kidati
komadiće rukama, formirati kuglicu veličine oraha i peći u aparatu za galete na
uobičajen način.
Predivni, zdravi sastojci; razano brasno volim u svemu. Biljezim ovo, jer je puno 'dobrote' koju je zgodno sobom ponijeti.
ReplyDeleteOdlične pogačice tj. galete. Jako dobri sastojci. Ovakve stvari mi uvek dobrodođu jer ih rado ručkam:)
ReplyDeleteMoracu ih jednom napraviti! Odlicno zvuce i bas su bogate dobrim sastojcima...
ReplyDeletePostovana! Napravila sam ove galete po Vasem receptu. Moram priznati da su odlicne. Jedina izmena koju cu sledeci put napraviti je da cu smanjiti kolicinu soli sa 2 na 1 kasicicu posto moja familija jede manje slano. Takodje treba reci (za one koji planiraju da ih prave) da su izgledom kao na Vasim slikama tj ne mogu biti savrsenog oblika koji se dobija pri pravljenju slatkih galeta. Sve preporuke. Hvala za odlican recept. Sumska Vila
ReplyDeleteHvala na komentaru i isprobavanju...uvek volim da čujem sugestije...a i korisno je zbog drugih...razmeniti iskustva...Pozdrav!
DeleteFantasticno!Da li bi ikako moglo bez jogurta???Zabranjeni su mi je mleko i mlecni proizvodi.Pozdrav! :)))
ReplyDeleteMislim da bi moglo, ja bih probala sa vodom...i jogurt je nešto slično....pa ako ne valja, šta da se radi...ili pivo...ima takvih recepata....ili bademovo mleko...
ReplyDelete