Amela živi u Turskoj. Na Coolinarici objavljuje
recepte, meni se skoro svaki dopadne, valjda me privlači ta kuhinja. Ako je i
vi volite...izvolite...
Sastojci:
1 mali luk
1 krompir, veći
1 šargarepa, takođe veća
1 tikvica, srednje veličine
pola čaše bulgura
1 puna kašika paradajez pirea
1 kašičica slatke aleve paprike
25 gr maslaca
1 kašika maslinovog ulja
šaka seckanog svežeg peršuna ( ili malo suvog)
1 kocka ( naravno da ne mora-ja isključivo koristim
Alnaturine kocke kojih ima u DM-u)
so po ukusu, biber
7 čaša vode od 2 ili 23,5 dl ( istom čašom merite i
bulgur)
Priprema:
Svo povrće isecite na sitne kockice. U šerpi za supu
zagrejte maslac i maslinovo ulje, pa na njemu propržite luk.
Dodajte paradajez pire uz mešanje,pa alevu papriku i
povrće.Izmešajte i poklopite da se par minuta dinsta na tihoj vatri.
Dodajte vodu i kocku, ako stavljate, so,biber. Kuvajte
povrće dok ne omekša, oko pola sata. Malo sameljite štapnim mikserom. Desetak
minuta pred kraj dodajte bulgur da se skuva, na kraju stavite peršun i ostavite
poklopljeno.
Meni se ova čorbica baš dopada... :)
ReplyDeleteNisam jos koristila bulgur u supi
ReplyDeleteMeni se jako dopada u corbama!
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete