Thursday, January 7, 2016

Brzi kolač sa jabukama i grizom




Neke sasvim jednostavne stvari mogu da budu potpuno fantastične. Kao ovaj preukusan, mekan kolač. Mi smo ga provukli kao novogodišnji, zajedno sa medenjacima.



Sastojci:

  • 1 šolja griza
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja devičanskog maslinovog ulja ( može i obično, ali ovako je zdravije)
  • 1/2 šolje mleka
  • 1 šolja šećera od trske ( mada je sasvim dosta i pola)
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica mlevenog kardamoma (ovde imate svašta od začina, pa i njega)
  • 2 jabuke, očišćene i rarendane

Za preliv:

  • 4 kašike kokosovog  šećera ( ili od trske)
  • 4 kašike mleka
  • 4 kašike rastopljenog kokosovog ulja ( može i obično, ovako ima neodoljiv šmek)
  • 100 grama čokolade za kuvanje


Priprema:
Šolja je od 250 ml.
Umuti jaje sa šećerom, dodaj griz, brašno, prašak za pecivo, mleko, ulje, rendane jabuke, cimet, kardamom.

Sve izmešati  i sipati u pleh obložen papitom za pečenje. Dok se kolač peče napravite preliv tako što ćete sastojke rastopiti na tihoj vatri uz mešanje. Topao kolač preliti prelivom i ostaviti da se ohladi.


4 comments:

  1. Super su sastojci;....volim maslinovo ulje u kolacima, a oni sa jabukama su mi medju najdrazima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izgleda vrlo fino i socno, najbolje su jednostavne stvari... mljac, mljac.:)))

      Delete
    2. Jeste,sočan je, mekan i mirisan. Uživancija.

      Delete
  2. thanks for sharing information

    ReplyDelete