Neke sasvim jednostavne stvari mogu da budu potpuno
fantastične. Kao ovaj preukusan, mekan kolač. Mi smo ga provukli kao novogodišnji,
zajedno sa medenjacima.
Sastojci:
- 1 šolja griza
- 1 šolja brašna
- 1 šolja devičanskog maslinovog ulja ( može i obično, ali ovako je zdravije)
- 1/2 šolje mleka
- 1 šolja šećera od trske ( mada je sasvim dosta i pola)
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica mlevenog kardamoma (ovde imate svašta od začina, pa i njega)
- 2 jabuke, očišćene i rarendane
Za preliv:
- 4 kašike kokosovog šećera ( ili od trske)
- 4 kašike mleka
- 4 kašike rastopljenog kokosovog ulja ( može i obično, ovako ima neodoljiv šmek)
- 100 grama čokolade za kuvanje
Priprema:
Šolja je od 250 ml.
Umuti jaje sa šećerom, dodaj griz, brašno, prašak za
pecivo, mleko, ulje, rendane jabuke, cimet, kardamom.
Sve izmešati i
sipati u pleh obložen papitom za pečenje. Dok se kolač peče napravite preliv
tako što ćete sastojke rastopiti na tihoj vatri uz mešanje. Topao kolač preliti
prelivom i ostaviti da se ohladi.
Super su sastojci;....volim maslinovo ulje u kolacima, a oni sa jabukama su mi medju najdrazima.
ReplyDeleteIzgleda vrlo fino i socno, najbolje su jednostavne stvari... mljac, mljac.:)))
DeleteJeste,sočan je, mekan i mirisan. Uživancija.
Deletethanks for sharing information
ReplyDelete