Saturday, January 7, 2017

Cimet pužići



Savršeno idu uz ledene, praznične  dane.


Sastojci:

250 ml mleka
70 gr šećera
450 gr brašna
1 suvi kvasac
1 kašičica soli
80 gr maslaca

Premaz:

60 gr maslaca
80 gr šećera ( ili 70 gr šećera i 1 rum šećer)
1 puna kašičica cimeta
1 jaje za premaz

Priprema:

Staviti 80 gr maslaca u mleko i ostaviti na tihoj vatri da se zagreje i istopi. Prebaciti u posudu za mešenje, dodati šećer i kvasac, a zatim postepeno brašno i so. Umesiti mikserom. Ostaviti bar  oko pola sata da naraste.
Napraviti premaz tako što ćete istopiti maslac.U činijici pomešajte šećer i cimet.
Testo razviti u veliki pravougaonik debljine oko 0,5 cm. Premazati maslacem, posuti smesom šećera i cimeta. Uvaljati  u valjak, pa seći pužiće.Ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da miruje oko pola sata,premazati umućenim jajetom, pa peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200C dok ne požute i narastu.









3 comments:

  1. Baš su lepi ovi pužići!Obožavam kolače sa cimetom!:)

    ReplyDelete
  2. Izgledaju bas ukusno, odlicni za ove zimske dane, uz caj, ili soljicu mlijeka

    ReplyDelete
  3. Joooj,ja ih volim,volim,volim ali ne umem da stanem :-) A deca ih ne vole pa nema ko da ih pojede na vreme i spasi me muke :-D

    ReplyDelete