Sastojci:
3 kg očišćenih
višanja
900 gr šećera
sok od 2 limuna
1 puna kašičica
cimeta
Priprema:
Višnje izgnječiti
rukama, posuti šećerom i ostaviti par sati da odstoje i puste sok. Stavite da
se kuvaju u većoj šerpi, prvo na
najjačoj temperaturi, a zatim smanjite. Na pola kuvanja usuti sok od dva limuna
i staviti cimet.Zahteva često, a kako kuvanje odmiče stalno mešanje. Znači, oko
dva sata stajanja uz šporet. Gotovo je kada se dobro ukuva i zgusne, tako da
kada povučete varjačom po dnu šerpe,
ostane trag.
Zadnjih pola sata
kuvanja pripremite-sterilišite tegle, tako što ćete ih oprane staviti u
rernu i uključiti na 100 C. U vrele
tegle sipa se vreo džem, zatvori se, a zatim se na kratko tegla okrene naopako.
No comments:
Post a Comment