Monday, June 26, 2017

Neskvik torta za 8. rođendan




Kremasta, blaga, jedna od onih koju deca vole... Slavljenica je sama birala ukrase, želela je jednu voćnu i jednu čokoladnu. Ovo je čokoladna.


Sastojci:

Peku se 3 kore, za svaku treba-

3 belanca
3 kašike šećera
2 kašike mlevenih oraha
1 kašika oštrog brašna
prstohvat soli

Premaz:

100 gr čokolade za kuvanje
40 gr maslaca

Fil 1:

9 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
7 kašika neskvika
500 ml mleka
80 gr maslaca
4 pune kašike šećera u prahu

Fil 2:

500 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu

Za  odozgo šlag i ukrasi po želji.

Priprema:

Ulupati belanca  sa šećerom u jak šne, dodati orahe, malo soli, pa brašno i izmešati varjačom. Ispeći tri kore u plehu 24 ili 26 na temperaturi od 180 C. Pleh obložiti papirom i malo premazati maslacem.


U maslac dodati omekšalu čokoladu i izmešat,i  pa ostaviti sa strane.
Razmutiti  žumanca sa šećerom, brašnom i neskvikom, od onih 500 ml dodati malo mleka da se bolje razmuti, pa zakuvati u preostalom mleku kao puding. U 80 gr maslaca umešati prah šećer, pa to spojiti sa prethodnom smesom kada se ohladila, a onda dobro mikserom sjediniti.
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
Redosled filovanja- kora + premaz od čokolade i maslaca + fil 1 + fil 2 + kora...pa sve isto i sa preostalim korama

Odozgo možete dodati  šlag i ukrasiti po želji. 






...U nastavku...Kapri torta sa malinama...

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete