Kremasta, blaga,
jedna od onih koju deca vole... Slavljenica je sama birala ukrase, želela je
jednu voćnu i jednu čokoladnu. Ovo je čokoladna.
Sastojci:
Peku se 3 kore, za
svaku treba-
3 belanca
3 kašike šećera
2 kašike mlevenih
oraha
1 kašika oštrog
brašna
prstohvat soli
Premaz:
100 gr čokolade za
kuvanje
40 gr maslaca
Fil 1:
9 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
7 kašika neskvika
500 ml mleka
80 gr maslaca
4 pune kašike šećera
u prahu
Fil 2:
500 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u
prahu
Za odozgo šlag i ukrasi po želji.
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, dodati orahe, malo soli,
pa brašno i izmešati varjačom. Ispeći tri kore u plehu 24 ili 26 na temperaturi
od 180 C. Pleh obložiti papirom i malo premazati maslacem.
U maslac dodati
omekšalu čokoladu i izmešat,i pa
ostaviti sa strane.
Razmutiti žumanca sa šećerom, brašnom i neskvikom, od
onih 500 ml dodati malo mleka da se bolje razmuti, pa zakuvati u preostalom
mleku kao puding. U 80 gr maslaca umešati prah šećer, pa to spojiti sa
prethodnom smesom kada se ohladila, a onda dobro mikserom sjediniti.
Umutiti slatku
pavlaku sa šećerom u prahu.
Redosled filovanja-
kora + premaz od čokolade i maslaca + fil 1 + fil 2 + kora...pa sve isto i sa
preostalim korama
Odozgo možete
dodati šlag i ukrasiti po želji.
...U nastavku...Kapri torta sa malinama...
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete