Saturday, July 28, 2018

Kinder pingvin rolat




Recept je sa sjajnog bloga Jekin kapric“.

Sastojci:

Za koru:

6 jaja
8 kašika šećera
1 vanilin šećer ili slična aroma
6 kašika tople vode
4 kašike oštrog brašna
2 pune kašike kakaoa
1 kašičica praška za pecivo

Za krem:

250 gr mlečne slatke pavlake
50 gr šećera i prahu
100 gr maskarpone sira ( ili nekog krem sira neutralnijeg ukusa, po izboru)

Preliv za kore:

6-7 kašika čokoladnog mleka

Glazura:

100 gr čokolade
1 dl mleka
1 kašika kakaoa
1 kašika šećera u prahu
50 gr maslaca

Priprema:

Razdvojiti belanca od žumanaca, pa belanca mutiti mikserom uz postepeno dodavanje šećera i vanilin šećera dok se ne dobije čvrst sneg. Dodati toplu vodu i žumanca uz mućenje. Ručno umešati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, lagano prevrćući masu bez gnječenja. Masu usuti u pleh od rerne koji pe obložen papirom za pečenje i podmazan i peći  na 180 C oko 10 minuta. Ne sme se prepeći.
Pečenu koru odmah po vađenju iz rerne uviti u rolat sa sve papirom i ostaviti da se ohladi. Zatim poprskati  sa 6-7 kašika čokoladnog mleka.
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu ,dodati maskarpone sir, dobro izmešati.
Raširiti koru na streč foliji, nafilovati i opet urolati uz pomoć folije, lagano ispritiskati i valjati da se fino rasporedi fil i ostaviti u frižider na par sati, najbolje preko noći.
Sastojke za glazuru otopiti na pari i ohladiti u frižideru par sati da se stegne.
Premazati rolat glazurom i ukrasiti.





1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete