Saturday, May 11, 2019

Preliv za ribu od svežeg začinskog bilja i skuše na roštilju



Skuša je jedna od najukusnijih riba, bar što se mene tiče. Uz to jako zdrava, pristupačna i ne tako skupa. Najviše je volim pečenu na roštilju, sa dobrim prelivom. I uz dobro vino, naravno. Ovako smo se gostili za Uskrs.

Sveže skuše oprati i osušiti, premazati maslinovim uljem, obilno posoliti i posuti ruzmarinom. Neka odstoje pokrivene u frižideru par sati, ili preko noći. Posle ih što se tiče pečenja na roštilju prepustite mužu ili nekoj za to kvalifikovanoj osobi, ukoliko to sami niste. Idealno je ako imate rešetku za pečenje ribe, tako okretanje neće biti problem  i riba se neće raspadati.

Sastojci za sos ( jednostavan i  neizostavan )

Mere su okvirne, dozirajte po ukusu i zavisno od broja porcija

devičansko maslinovo ulje
svež bosiljak-šaka
svež peršun-veza
možete staviti i svež ruzmarin, skuša ga voli ( ja ovaj put nisam zbog dece)
sok jednog limuna
par čenova belog luka
so po ukusu

Sve sastojke iseckati i pomešati.  Obilno preliti pečenu ribu .










2 comments: