Wednesday, October 9, 2013

Namaz od semenki bundeve



...kad malo bolje razmislite, ali zaista, šta će vam kupovna pašteta...Iznenadićete se koliko je ukusno.

Sastojci:
  • 80 gr maslaca (sobne temperature)
  • 150 gr krem sira
  • 1 malecki crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta (ili aceto balsamico)
  • prstohvat soli i bibera
  • 1 puna kašika seckanog peršuna,svež ili zamrznit (ili vlasca)
  • 2 kašike kisele pavlake
Postupak:

Na tiganju, bez ulja prepecite malo bundevine semenke, da počnu da pucketaju i skakuću (fino će zamirisati).
Prebacite u blender i ostavite da se malo prohladi. Sameljite.
U blender dodajte maslac, krem sir, na par komada iseckan crveni luk, beli luk protisnut kroz presu,so, biber, bundevino ulje, sirće, peršun.
Izblendajte dobro.Dodajte pavlaku.Izblendajte ponovo.
Po potrebi možete dodati još kašiku pavlake ako vam se čini suvo.
Ostavite u frižideru preko noći, ili bar par sati, da se ukusi prožmu.
Malo pre služenja izvadite da maslac malo popusti, te namaz bude maziviji.





10 comments:

  1. Sve mi se jako sviđa. jedino ne bih pržila semenke jer onda gube veliki deo svoje nutritivne vrednosti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste vesna, i ja sam to pročitala...bolje kad su sirove. Za prvi put sam htela da ispoštujem recept, ne znam kako je sa sirovim, ali probaću.

      Delete
    2. Sigurno nije tako ukusan al izešga ipak je zdravlje pod jedan :-)

      Delete
  2. Drugacije, originalno, neobicno i...fantasticno!

    ReplyDelete
  3. Uh, ja sam potpuno oduševljen kako moja supruga Mirjana fotografiše svoje recepte! Fotografije su sjajne! Bravo Mama!

    ReplyDelete
  4. Potpisujem gospodina Dragana )... Jedno samo mogu reci, da je ovde ulozeno mnogo ljubavi, pa samim tim i konacni rezultat i reprezentacija mora biti savrsena ...

    ReplyDelete
  5. Namaz mi izgleda divno pa ću morati isprobati! Meni su bučine sjemenke odlične u svemu, čak i u prhkim podlogama za pite.:))
    Svaka čast mužu koji daje podršku! :)))

    (Maja)

    ReplyDelete