...kad malo bolje
razmislite, ali zaista, šta će vam kupovna pašteta...Iznenadićete se koliko je
ukusno.
Sastojci:
- 80 gr maslaca (sobne temperature)
- 150 gr krem sira
- 80 gr semenki bundeve
- 1 malecki crveni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike devičanskog bundevinog ulja
- 1 kašičica jabukovog sirćeta (ili aceto balsamico)
- prstohvat soli i bibera
- 1 puna kašika seckanog peršuna,svež ili zamrznit (ili vlasca)
- 2 kašike kisele pavlake
Postupak:
Na tiganju, bez ulja
prepecite malo bundevine semenke, da počnu da pucketaju i skakuću (fino će
zamirisati).
Prebacite u blender i
ostavite da se malo prohladi. Sameljite.
U blender dodajte
maslac, krem sir, na par komada iseckan crveni luk, beli luk protisnut kroz
presu,so, biber, bundevino ulje, sirće, peršun.
Izblendajte
dobro.Dodajte pavlaku.Izblendajte ponovo.
Po potrebi možete
dodati još kašiku pavlake ako vam se čini suvo.
Ostavite u frižideru
preko noći, ili bar par sati, da se ukusi prožmu.
Malo pre služenja
izvadite da maslac malo popusti, te namaz bude maziviji.
Sve mi se jako sviđa. jedino ne bih pržila semenke jer onda gube veliki deo svoje nutritivne vrednosti.
ReplyDeleteJeste vesna, i ja sam to pročitala...bolje kad su sirove. Za prvi put sam htela da ispoštujem recept, ne znam kako je sa sirovim, ali probaću.
DeleteSigurno nije tako ukusan al izešga ipak je zdravlje pod jedan :-)
DeleteDrugacije, originalno, neobicno i...fantasticno!
ReplyDeleteHvala : ) !
DeleteOvo mi zvuči super i moram probati!
ReplyDeleteUh, ja sam potpuno oduševljen kako moja supruga Mirjana fotografiše svoje recepte! Fotografije su sjajne! Bravo Mama!
ReplyDeleteLjub.
DeletePotpisujem gospodina Dragana )... Jedno samo mogu reci, da je ovde ulozeno mnogo ljubavi, pa samim tim i konacni rezultat i reprezentacija mora biti savrsena ...
ReplyDeleteNamaz mi izgleda divno pa ću morati isprobati! Meni su bučine sjemenke odlične u svemu, čak i u prhkim podlogama za pite.:))
ReplyDeleteSvaka čast mužu koji daje podršku! :)))
(Maja)