Opet jedan divan
recept sa Milkcinog bloga.
Da ne razmišljate mnogo šta vam je praviti kad malo
zahladni.
Kad pozna jesen konačno uđe i
zalupi vratima. Da vam zamiriše topla soba, dok ogrnuti spokojem gledate kroz prozor u olujno
nebo a ozeble prste grejete šoljom čaja.
Pustite obavezno
muziku...naprimer ovu... Silje Nergaard
Sastojci:
- 350 gr brašna
- 225 gr šećera
- 1 prašak za pecivo
- ½ kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 100 gr ovsenih pahuljica
- 150 ml ulja
- 1 veće jaje
- 180 ml jogurta
- 120 ml mleka
- ½ kašičice ekstrakta vanile ( ili vanilin šećer)
- 100 gr crne čokolade, sitno seckane
- 50 gr kandiranog đumbira, sitno seckanog
Priprema:
Rernu uključiti na 180 C.
U jednoj činiji
pomešati brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu,so,đumbir u prahu i
ovsene pahuljice.
U drugoj činiji žicom
za mućenje izmešati jaje, ulje, jogurt, mleko i vanilu.
Sipati mokre u suve
sastojke i sjediniti ih žicom ( ne koristiti mikser). Na kraju kašikom u masu
umešati seckani kandirani đumbir i čokoladu.
Sipati testo u
silikonske modle za mafine, ili u obične u koje ste stavili papirne korpice, i
to do 2/3 visine. Peći 20-25 minuta.
Kandirani đumbir
možete naći u DM-u. Ili napraviti po Milkicinom receptu.
Perfektni za 'lunchbox'; moji djecaci jako vole mafine.
ReplyDeleteMa dobri za sve ....)))
ReplyDeleteObožavamo ih, i slane i slatke.
ReplyDeleteŠto se tiče đumbira on mi je na listi 5 najdražih začina, stavljam ga u svaki kolač, iako nije u receptu.
A u kombinaciji cimet i đumbir nešto savršeno.
Kandirani još nisam isprobala, hvala na predlogu. :)
Pozdrav
Pozdrav, pozdrav, stvarno su sjajni, probajte...
Delete