Još samo dobra knjiga fali...
Sastojci:
- 350 gr mekog brašna
- 100 gr rendanog kačkavalja
- 3 žumanca
- 1 kašika kisele pavlake
- 150 gr maslaca
- 1 kašičica soli
- 1 suvi kvasac
- 0,5 dl mleka
- 1/2 kašičice šećera
Za posipanje:
- 1 penasto ulupano belance
- 100 gr rendanog kačkavalja
Priprema:
Maslac ostavite na sobnoj
temperaturi da omekša. Smlačite mleko,dodajte šećer,malo brašna i kvasac i
ostavite da malo nadođe.
U činiju za mešenje stavite
brašno, so, rendani kačkavalj ( 100 gr), žumanca, pavlaku, omekšali maslac i
kvasac u mleku.
Umesite glatko testo,prekrijte
čistom krpom i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
Rernu uključite na 200 C. Radnu
ploču pospite sa malo brašna,ako imate silikonsku podlogu- ne mora, pa
oklagijom razvaljajte testo u pravougaonik debljine 0,5 cm. zupčastim okruglim
nožićem isecite na štapice dimenzija po vašoj želji, približno jednake veličine
i ređajte ih u pleh prekriven papirom za pečenje. Ostavite bar 1 cm razmaka između.
Svaki štapić premažite umućenim
belancetom i pospite sitno rendanim kačkavaljem pa pecite oko 15 minuta, dok ne
dobiju zlatnu boju.
IZVOR: Časopis " Kulinarske
čarolije"-Sanja Grkavac
Divno izgledaju!
ReplyDeleteObozavam ovakve grickalice, bas su fini stapici.:)))
ReplyDeleteHvala, izvolite!
ReplyDelete